Testimoni Pesakit Kencing Manis / Diabetes Kembali Normal Dengan Vivix Shaklee

Diabetes merupakan sejenis penyakit kronik yang turut menjadi punca darah tinggi dan sakit buah pinggang. Biasa kalau sebut je Diabetes, orang ingat sebab makan gula banyak.

Lebih-lebih lagi bila Perdana Menteri bagi excuse harga gula dinaikkan konon tak nak rakyat Malaysia ramai kena diabetes. Teeettt.

Tahukah kita, setiap makanan kita mengandungi gula. Walaupun nasi, daging bahkan susu pun ada gula, walaupun takde sape campur gula dalam tu.

Rawat diabetes kencing manis dengan shaklee

FAKTA GULA DALAM MAKANAN

Makanan telah tercipta bersama glukos di dalamnya.

Terdapat 2 jenis Diabetes yang dikenali ramai. Diabetes Type 1 dan Diabetes Type 2.

Diabetes Type 1

Diabetes jenis ini mempunyai masalah pankreas tidak dapat menghasilkan insulin untuk menukarkan gula menjadi tenaga. Biasanya rawatan untuk penghidap insulin Diabetes Type 1 adalah dengan cara suntikan insulin.

Masalah yang dihadapi oleh pesakit diabetes adalah gula melebihi insulin yang terhasil.

Analogi nya gula ada 20, tapi kunci iaitu insulin ada 5 je. So yang tinggal dalam darah adalah masih banyak, iaitu 15 gula.

Diabetes Type 2

Penghidap Diabetes Type 2 menghadapi masalah sel dalam tubuh menolak insulin. Pankreas memang hasilkan insulin, tapi masalahnya sel tubuh kita tolak insulin.

Pesakit diabetes type 2 juga berkemungkinan menghadapi masalah pankreas tidak menghasilkan cukup insulin. Biasanya tiada rawatan khusus untuk diabetes ini, pesakit hanya disarankan untuk kawal pemakanan dan tahap gula dalam darah.

Sebab itu lah Shaklee menawarkan Vivix sebagai produk terbaik untuk merawat pesakit diabetes.

VIVIX

Menurut kajian, resveratoral yang terdapat pada kulit anggur (anggur muscadine adalah salah satu bahan utama Vivix) membantu tubuh pesakit diabetes mengawal paras gula dalam darah.

Resveratoral membantu merangsang rembesan insulin dan mengaktifkan protein yang membantu mengawal gula dan fungsi insulin (kalau yang sel reject insulin tu, Vivix tolong betulkan balik sel tu supaya dia terima balik insulin)

Vivix mengandungi resveratoral yang membantu mengawal paras gula dalam darah, sekaligus membantu membetulkan sel tubuh supaya sel menerima insulin (prevent insulin rejection).

Berikut saya kongsikan testimoni pesakit Diabetes ūüėÄ

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #1 | PENGHIDAP KENCING MANIS HAMPIR 20 TAHUN PULIH SEPENUHNYA

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #2 | BACAAN GULA NORMAL SELEPAS AMBIL 1 BOTOL VIVIX

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #3 | BACAAN GLUKOS HAMPIR NORMAL SELEPAS 1 MINGGU AMBIL VIVIX

Rawat Kencing Manis Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #4 | BACAAN GULA TURUN SEDIKIT DEMI SEDIKIT DARI 25 KE 6.2

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #5 | BACAAN GULA TURUN BAWAH 10 SEBELUM HABIS 1 BOTOL VIVIX

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #6 | BACAAN GULA TAK PERNAH TURUN DARI 18, LEPAS AMBIL VIVIX TURUN KE 5.4

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #7 | BACAAN GULA TURUN DARI 20 TINGGAL 6 SEBELUM HABIS 1 BOTOL VIVIX

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #8 | KAWAL BACAAN GULA & MAINTAIN PADA TAHAP 6.2

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #9 | TAK PERLU CUCUK INSULIN SELEPAS AMALKAN VIVIX

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

TESTIMONI VIVIX KENCING MANIS #10 | PARAS GULA TURUN DARI 10.5 KE 6.3 SELEPAS 2 MINGGU AMBIL VIVIX

Rawat Diabetes Dengan Shaklee

Harga Vivix hanya RM 475 untuk kegunaan hingga 2 bulan. Sangat berpatutan dengan kesan yang dirasai.

Apalah sangat nak dibandingkan dengan sakit dan kos perubatan yang lain.

Bukan sekadar produk semulajadi, tapi juga telah menjalani beratus-ratus ujian klinikal, dan juga terbukti berkesan.

Anda boleh dapatkan Vivix dengan cara:

CARA ORDER

Cara Pertama
Hanya beli secara online menggunakan kad kredit/kad debit dan pihak Shaklee akan hantar terus Vivix ke rumah/pejabat anda. Mudah saje, hanya klik link di bawah:Shopping Shaklee Secara Online

Cara Kedua
Untuk order Vivix Shaklee Atau Beli 2 Vivix Dapat Diskaun 5% + percuma jadi ahli Shaklee ni, whatsapp sahaja 012 283 1538 hari ini :)

😀 ¬†BULAN INI ADA OFFER MENARIK DENGAN PEMBELIAN VIVIX TWIN (2 BOTOL) HARGA HEBAT + FREE MEMBERSHIP + CASHBACK ¬†😀

About the Author: fatinsoho

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge