Testimoni Penderitaan Gout Tamat Setelah Berpuluh Tahun Menderita Dengan Vivix Shaklee

Penyakit gout seringkali menyerang lelaki pada kebiasaannya, manakala wanita semakin mudah terkena gout selepas menopaus.

Gout ni bukan main-main sakitnya. Boleh menangis teriak bila kena. Ayah kawan baik saya pernah ada gout, nak jalan pun susah dan payah. Kadang-kadang terdengar cerita dia sampai kena ambil suntikan. Makan pun pilih berhati-hati takut tersalah makan nanti merana diri.

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Gout

APAKAH PENYAKIT  GOUT?

Gout ni adalah keadaan dimana berlakunya keradangan yang menyebabkan kesakitan di bahagian tendon, sendi dan berlakunya pembengkakan. Ibu jari kaki tempat paling biasa terjadi Gout.

Gout disebabkan oleh terlalu banyak asid urik dalam darah. Apabila tahap asid urik dalam darah anda terlalu tinggi, asid urik boleh membentuk kristal keras dalam sendi anda.

Nak lagi mudah faham, boleh rujuk gambar rajah di bawah (credit – Health Topics USA)

testimoni vivix untuk gout

APAKAH PUNCA GOUT?

Gout ni boleh disebabkan beberapa faktor. Antaranya sebab faktor genetik (keturunan), pemakanan dan masalah buah pinggang.

Gout juga adalah dikelaskan sebagai sebahagian dari penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik yang berkumpul di bahagian sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi terutamanya di bahagian kaki dan mengakibatkan kesakitan.

Bila asid urik di mendap, lama-kelamaan akan jadi hablur garam. Hablur ni lah yang mencetuskan rasa sakit sendi tu.

APAKAH MAKANAN YANG MENYEBABKAN GOUT?

Pengambilan makanan berprotein tinggi seperti makanan laut (seafood), daging merah, kekacang, dan daging organik tinggi purine boleh mengundang penyakit gout. Pemecahan purine dalam makanan ni lah yang mencetuskan gout sebab purine ditukarkan ke dalam bentuk asid urik semasa metabolisma tisu rosak dan ketika tisu koyak.

Satu kajian yang dijalankan mendapati mereka yang mengambil daging merah dan makanan laut secara kerap mempunyai 50% lebih potensi mendapat penyakit gout.

CARA MENGATASI GOUT?

Terdapat beberapa kaedah untuk mengatasi masalah penyakit Gout ini. Antaranya:

  1. Mengurangkan jumlah pengambilan purines dalam diet anda seperti:
    • Kurangkan makan daging merah seperti steak.
    • Jangan makan organ dalaman seperti hati, buah pinggang dan jantung.
    • Kurangkan pengambilan makanan laut seperti telur ikan, kerang, kupang, ketam dan udang.
    • Elakkan makan ikan berminyak seperti sardin, ikan bilis dan ikan kembung.
    • Yis dan daging ekstrak juga tinggi purin termasuklah marmite dan banyak kuah yang dihasilkan secara komersial.
  2. Ceri dan strawberi dikatakan mampu menurunkan paras asid urik anda.
  3. Minum air dengan kadar yang banyak untuk menggalakkan proses penyingkiran asid urik.
  4. Bersenam, berenang adalah cara senaman terbaik kerana ia tidak memberi tekanan pada sendi yang mungkin boleh tercedera.
  5. Kawal atau kurangkan berat badan.

APAKAH SUPLEMEN YANG DICADANGKAN UNTUK MEMBANTU PESAKIT GOUT?

  1. Vivix
  2. Alfalfa
  3. Omega Guard
  4. Performance Drink

VIVIX – Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalan genetik, menggalakkan pembentukan mitokondria di dalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel.

ALFALFA – Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak untuk tujuan detoks.

OMEGA GUARD – Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui di dalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit.

PERFORMANCE DRINK – Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehidrasi.

BAGAIMANA PULA DENGAN PENGAMBILAN VITAMIN C?

Pesakit Gout boleh mengambil Vitamin C. Namun secara sederhana dan tidak berlebihan.

Vitamin C adalah uricosuric semulajadi yang bermaksud ia membantu buah pinggang menyingkirkan asid urik.

Vitamin C juga adalah asid askorbik. Jika diambil berlebihan boleh menyebabkan air kencing menjadi lebih berasid yang boleh meningkatkan risiko penyakit batu karang.

Sebaiknya pengambilan vitamin C untuk pesakit gout adalah di dalam dos 500mg hingga 1000mg sahaja sehari. Jika perlukan dos lebih, bincanglah dengan doktor anda terlebih dahulu untuk pastikan ia adalah sesuai dengan badan anda.

Sekiranya anda ingin cara yang lebih cepat dan mujarab untuk membantu mengurangkan simptom gout ini, anda boleh dapatkan Vivix sekarang. Dah ramai yang mencubanya dan kesannya sungguh menakjubkan. Dari dulu tak boleh tersalah makan sikit pun, tapi bila amalkan Vivix, siap boleh makan udang galah dan makanan laut lain tanpa rasa bersalah pun. Alhamdulillah!

Jom saya belanja testimoni vivix untuk gout. Ini kisahnya…

TESTIMONI VIVIX UNTUK GOUT #1 | PENDERITAAN GOUT SETELAH BERPULUH TAHUN MENDERITA TAMAT DENGAN VIVIX SHAKLEE

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Gout

TESTIMONI VIVIX UNTUK GOUT #2 | PARAS ASID URIK TURUN DARI 9.9 KE 7.6 SETELAH AMBIL VIVIX

Testimoni Vivix Shaklee Merawat Gout

TESTIMONI VIVIX UNTUK GOUT #3 | GOUT PAKCIK HILANG TAK PERLU DIALISIS LAGI SETELAH AMALKAN VIVIXCara Merawat Gout Dengan Vivix Shaklee

BAGAIMANA NAK ORDER SET GOUT INI?

Sebotol Vivix berharga RM475 sahaja.

Klik button di bawah untuk membeli VIVIX SEKARANG!

Beli Shaklee Sekarang

Jika anda mempunyai masalah budget, anda boleh mencuba kombinasi Performance Drink, Omega dan Alfalfa dengan harga satu set hanya RM272.25

Klik button di bawah untuk membeli Set GOUT SEKARANG!

Beli Shaklee Sekarang

Jika anda ingin membuat pembayaran dengan BANK IN Atau Beli 2 Vivix Dapat Diskaun 5% + percuma jadi ahli Shaklee , whatsapp sahaja 012 283 1538 atau email fatin.soho@gmail.com hari ini :)

😀  BULAN INI ADA OFFER MENARIK DENGAN PEMBELIAN VIVIX TWIN (2 BOTOL) HARGA HEBAT + FREE MEMBERSHIP + CASHBACK  😀

Setiap pembelian bersama fatinsoho.com akan disertai dengan:

  • Cara pengambilan yang terbaik untuk kesan optimum
  • Konsultasi percuma
  • Tips percuma

Dapatkan Vivix atau Set Gout Shaklee sekarang sebelum bacaan asid uric anda semakin tinggi dan sukar untuk bergerak ke sana ke mari!

Testimoni vivix shaklee untuk gout

About the Author: fatinsoho

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge