DISCLAIMER

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan kesihatan dan produk Shaklee. Saya hanya berkongsi keberkesanan dan kebaikan produk Shaklee yang saya dan keluarga amalkan. Saya bukan doktor atau pakar perubatan dan harap maklum bahawa blog/laman web ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Maklumat dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor atau pakar pemakanan mahupun dianggap sebagai preskripsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

Memandangkan saya ada menyertakan testimonial pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.

Tiada claims, guarantee, warranty atau assurance yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnosis atau rawatan penyakit, kecederaan, atau dalam apa jua sekali pun menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan.

Maklumat yang terkandung dalam blog/laman web ini adalah sah untuk menyarankan penggunaan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidakcukupan vitamin dan mineral dalam badan. Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misintepretasi atau salah guna maklumat dalam blog/laman web ini.

Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit, sila dapatkan khidmat nasihat dari doktor dan pakar nutrisi/pemakanan anda.